Az idei nyáron több kisebb országhatáron belüli utazás gazdagította az élményeim gyűjteményét. Egyik legérdekesebb volt ezek közül, amikor anyukámmal Lillafüredre és Tolcsvára, Tokaj-Hegyalja szívébe látogattunk el, ahol Sveda László úr mutatta be bor és nektár különlegességeit.


A Nektárt talán nem mindenki ismeri, ezért itt egy rövid összefoglaló róla, hogyan is képzelheti el aki még nem kóstolta:
“… tőkén aszúsodó és szüretkor külön, szemenként leszedett aszúszemekből készül. Préselés nélkül készül a kiszivárgó mustból, ugyanis a szőlőszemek saját súlyuknál fogva nyomják össze egymást és így folyik ki belőlük a lé, amely sűrű nektárt képez.”
forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tokaji_esszencia

aminek kellemes illatát nehéz elfejteni.
Ha tetszett az írás és oldalamat se felejtsd el lájkolni ;)
https://www.facebook.com/szendreiblog/
Köszönöm! :)
Szólj hozzá!
Tags: bor, bórkostoló, nektár, sveda borház, tokaj